fbpx
Ștrand cu apă sărată
Ștrand cu apă sărată

Alături de piscina cu apă dulce, ștrandul cu izvor captat de apă sărată este unul dintre principalele puncte de atracție de la Baia Roșie Resort și cel mai bun mod de relaxare și tratament. Apele cu un bogat conținut de săruri minerale de la Baia Roșie Resort sunt cunoscute pentru efectele sale terapeutice în tratarea unor afecţiuni precum cele reumatologice.

Culoarea și gradul de transparență a lacurilor sărate din Slănic variază în funcție de compoziția acestora. Astfel, ștrandul cu apă sărată Baia Roșie a primit această denumire datorită prezenței în apă a oxizilor de fier ce imprimă o nuanță roșcată.

Ștrandul are două trepte de adâncime, prima fiind pentru copii, cu o adâncime de aproximativ 1m, iar a doua cu o adâncime de maxim 3m. Acesta are o suprafață de 680 metri pătrați, iar apa are o salinitate între 130-260 g/l.

Băile în ștrandul cu apă sărată au proprietăți curative, fiind recomandate pentru diverse afecțiuni: reumatisme degenerative și diartritice, stări posttraumatice (după entorse, luxații și fracturi ale membrelor, tratate prin metode chirurgicale și vindecate, după artroze), boli ale sistemului nervos periferic (pareze ușoare, sechele vechi ale poliomielitei, urmări după polinevroze), boli ginecologice (insuficiență ovariană, cervicită cronică, metrosalpingită cronică), boli respiratorii (bronșită cronică și traheobronșită, astmul alergic), boli dermatologice (psoriazis, ichthyosis incipient, dermatită keratotică) și boli vasculare (varice incipientes, erythremelalgia).

Este recomandat ca, înainte de a apela la un astfel de tratament, să se consulte un medic specialist.

Pe marginea ștrandului este amenajată o zonă cu șezlonguri și o zonă cu dușuri cu apă caldă. În vecinătatea ștrandului se află și o cabină de schimb, barul, piscina cu apă dulce, piscina pentru copii și terasa.

Distracție
0%
Relaxare
0%
Socializare
0%