ȘTRAND CU APĂ SĂRATĂ

Alături de piscina cu apă dulce, ștrandul cu izvor captat de apă sărată este unul dintre principalele puncte de atracție de la Baia Roșie Resort și cel mai bun mod de relaxare și tratament în ape cu un bogat conținut de săruri minerale. Ștrandul Baia Roșie este cunoscut pentru efectele sale terapeutice în tratarea unor afecţiuni precum cele reumatologice.

Culoarea și gradul de transparență a lacurilor sărate din Slănic variază în funcție de compoziția acestora. Astfel, ștrandul cu apă sărată Baia Roșie a primit această denumire datorită prezenței în apă a oxizilor de fier ce imprimă o nuanță roșcată.

Ștrandul are două trepte de adâncime, prima fiind pentru copii, cu o adâncime de aproximativ 1m, iar a doua cu o adâncime de maxim 3m. Ștrandul are o suprafață de 680 m2, iar apa are o salinitate de aproximativ 130-260 g/l.

Băile în ștrandul cu apă sărată au proprietăți curative, fiind recomandate pentru diverse afecțiuni: reumatisme degenerative și diartritice, stări posttraumatismale (după entorse, luxații și fracturi ale membrelor, tratate prin metode chirurgicale și vindecate, după artroze), boli ale sistemului nervos periferic (pareze ușoare, sechele vechi ale poliomelitei, urmări după polinevroze), boli ginecologice (insuficiență ovariană, cervicită cronica, metrosalpingită cronică), boli respiratorii (bronșită cronică și traheobronșită, astmul alergic), boli dermatologice (psoriasis, ichthyosis incipient, dermatită keratotică) și boli vasculare (varice incipientes, erythremelalgia). Este recomandat ca, înainte de a apela la un astfel de tratament, să se consulte un medic specialist.

Pe marginea ștrandului este amenajată o zonă cu șezlonguri și o zonă cu dușuri cu apă caldă. În vecinătatea ștrandului se află și o cabină de schimb, barul, piscina cu apă dulce și un jacuzzi.

Accesul la ștrand este permis în intervalul orar 09:00 - 18:00, exclusiv clienților Baia Roșie Resort. Copiii sub 12 ani trebuie să fie întotdeauna supravegheați de un adult. Este interzis accesul animalelor de companie în zona ștrandului.

Tarif intrare

Tariful de intrare la Baia Roșie Resort valabil în sezonul 2017 este următorul:
- luni - vineri: 35 lei/adult, 18 lei/copil
- sâmbăta, duminica și zilele declarate sărbători legale din cursul săptămânii: 50 lei/adult, 25 lei/copil

Tariful este valabil pentru o singură intrare.

Tariful include:
- șezlong
- acces la piscină
- acces la ștrandul cu apă sărată
- acces la jacuzzi
- acces la locul de joacă pentru copii
- acces la cabina de schimb și la dușurile cu apă caldă

Imagini

Strandul cu apa sarata - Baia Rosie Resort | Statiunea Slanic Prahova
Strand apa sarata - vedere noaptea - Baia Rosie Resort | Statiunea Slanic Prahova
Strand cu apa sarata - Baia Rosie Resort | Statiunea Slanic Prahova

ÎN CURÂND
In curand
StarBT

DISTRACȚIA ȘI RELAXAREA
ATING COTE MAXIME
Piscină | Ștrand cu apă sărată
Biliard | Tenis de masă
Jacuzzi | Teren minigolf | ATV-uri
DISTRACȚIE PENTRU CEI MICI
 
Trambulină pentru copii
Mega tobogan
Castelul cu povești
CONFORT ȘI ELEGANȚĂ
Aer condiționat
Room-service
TV | Internet wireless
Bar | Restaurant
Contact